Cartotheek

Goed inzicht in de actuele staat van het vastgoed stelt u beter in staat het beheer goed uit te voeren. Met een up-to-date cartotheek, waarin informatie makkelijk terug te vinden is, kunt u borgen en aantonen dat de panden aan veiligheidsnormen en wetgeving voldoen. Ook voor het financieel beheer en het opstellen van de meerjarenonderhoudsplanning is het bezit van correcte data noodzakelijk.

 

Cartotheek

In de cartotheek staat informatie van het betreffende object, zoals oppervlakte ruimten, leeftijd onderdelen, kwaliteit bouwkundige omgeving. Met deze informatie kan een onderhoudsplan voor de komende jaren worden opgesteld. Bij een externe audit is aantoonbaar dat het beheer van het vastgoed op orde is. Tevens kan in één oogopslag worden gezien wat de kwaliteit en ouderdom van bouwonderdelen is. Dit geeft inzicht bij besluitvorming van investeringen of het beoordelen van huurderswensen. Ook kunnen garantiecertificaten, gebruiks- en onderhoudsvoorschriften aan betreffende onderdelen worden gekoppeld. Het gebruiksoppervlakte wordt vastgelegd volgens de NEN2580. Voor het bepalen van de WWS-punten wordt de vereiste data vastgelegd. Voor het digitaliseren van de vastgoeddata is door Aedes de Datastandaard ontwikkeld. Alleen hoe organiseert u dat de vaak verstopte beschikbare data overal vandaan wordt gehaald. En welke data is nog wel of niet meer bruikbaar? Dat is de kracht van Bouwopname.com. Wij helpen u ermee de gevraagde data op te sporen, te beoordelen op waarde en op de juiste plaats te archiveren met behulp van de validatiecyclus. Voor woningbouwcorporaties en vastgoedbeheerders een ideale oplossing om het bezit goed in beeld te krijgen. 

 

Meerjarenonderhoud

Voor een goed beheer van vastgoed is inzicht nodig in de staat van het bouwwerk. Dat begint bij de vaststelling van de kwaliteit van de gebouwonderdelen. Aan de hand van de opnames, gebaseerd op de NEN 2767 conditiemeting gebouwen, kan bepaald worden wanneer het uitvoeren van onderhoud weer nodig is. Het is dan echter wel noodzakelijk dat de juiste data goed vindbaar is vastgelegd. Databeheer gaat verder dan het verstrekken van rapportages. De interpretatie van rapportages moet op een helder manier in het systeem zijn gedocumenteerd om er ook daadwerkelijk wat mee te kunnen doen.

 

Brandbeperkende maatregelen

Van overheidswege wordt steeds meer nadruk gelegd op het feit dat de brandbeperkende maatregelen in een bouwwerk op orde moet zijn. Dit moet aantoonbaar worden vastgelegd. Te denken valt aan rookmelders, brandgrenzen, brandwerend glas en deurautomaten. Bouwkundige opnames geven inzicht in de toegepaste brandbeperkende voorzieningen. Belangrijk is echter dat deze informatie continue up-to-date wordt gehouden en dat mutaties goed vindbaar worden geregistreerd. 

 

Bouwschade

Bij het uitvoeren van werkzaamheden kan door trillingen of werkzaamheden schade ontstaan aan belendingen. Vaak wordt de verzekering geraadpleegd om de zaak op te lossen. Goed gedocumenteerde rapportages zijn van groot belang. Enerzijds om de mate van schade vast te stellen, anderzijds omdat lang niet alle schade aan belendingen door werkzaamheden wordt is veroorzaakt. Rapportages bieden partijen in deze duidelijkheid in het proces. Na afronding van een project is het verstandig deze rapportages goed vindbaar te archiveren, zodat ook bij claims in de toekomst de rapportage voorhanden is. Wij verzorgen voor u het hele proces van klic-melding tot afhandeling van een eventuele bouwschade.

Asbest

Nog steeds bevatten veel gebouwen onderdelen die asbest bevatten. Er is al veel asbest gesaneerd en geregistreerd. Toch worden we nog steeds geconfronteerd met nieuwe situaties waar asbest wordt opgemerkt, zoals tegellijm. Belangrijk is eenvoudig inzicht te hebben bij welke objecten nog asbest nog aanwezig is. Dit om te voorkomen dat onverhoopt door onderhoudsbedrijven of gebruikers asbest aangeroerd wordt. Wij ondersteunen het proces van inventariseren en registreren van de data betreffende asbest in het vastgoedbezit.